روایت جبلی از شایعه ها علیه تلویزیون و بازگشت چهره ها
آفتاب نیوز :
تقریباً دو سال و نیم از آمدن پیمان جبلی 45ساله از بخش برون مرزی به ساختمان شیشه ای صداوسیما می گذرد. او بعد از 18 ماه پرحرف وحدیث مدیریت محمد سرافراز و 5 سال مدیریت پرفرازونشیب عبدالعلی علی عسگری، حکم مدیریت سازمان صداوسیما را گرفت.
او در آیین معارفه، به “هویت محوری و عدالت گستری” تاکید کرد که شعار دوره جدید مدیریت صداوسیما خواهد بود، این عبارتِ جبلی بازتاب های فراوانی داشت و بسیاری از کارشناسان این عبارت های زیبا را که رییس جدید رسانه ملّی به آن اشاره کرد؛ «در صداوسیما هویت ما مزیت نسبی ماست، صداوسیما باید دانشگاه هویت شود» امیدوارکننده دانستند.
جبلی همچنین به پرچمداری استقلال و خلاقیت اشاره کرد که نباید صداوسیما نماد انفعال و تقلید باشد؛ وقتی به ظرفیت های عظیم درون و بیرون سازمان نگاه می کنیم این واقعاً شدنی است، نباید این نکته را فراموش کنیم که جبلی از بدنه کارشناسی صداوسیماست و همین نقطه امیدی برای بسیاری از صداوسیمایی ها است تا با حضور او که به همه آسیب ها و چالش های این سازمان واقف است بتوان این سازمان را از سکون و انفعال به منشا اثر بودن سوق داد.
اگرچه علی عسکری هم از بدنه صداوسیما بود، اما یک تفاوت ماهوی بین نگاه رییس سابق و رییس جدید در رویکرد و شیوه کاری آن ها وجود دارد؛ علی عسکری با توجه به سوابق کاری و تحصیلات مهندسی اش بیشتر توانست به رشد دیجیتالی و اچ دی شدن شبکه های سیما و زیرساخت های فنی کمک کند و نگاهی سخت افزاری داشت، اما جبلی نگاهی نرم افزاری دارد و حوزه کاری اش سال ها محتوا بوده است.
همان گونه که در جریان گفت وگوی پایان سال خود با خبرگزاری وایکو هم به پیشرفت برنامه تحولی رسانه ملی اشاره کرد و هم به برخی از شایبه ها درباره شایعه سازی ها علیه صدا و سیما و استعفای او و همچنین ادامه بازگشت چهره ها و تصورات غلطی که برای این اقشار ایجاد کرده بودند، پاسخ داد.
* سال 1402 در صداوسیما چگونه گذشت و برنامه تحولی رسانه ملی چه پیشرفتی داشت و چگونه قرار است ادامه پیدا کند؛ چه دستاورد هایی به دست آمد و ما شاهد چه تغییرات و تحولات جدی خواهیم بود؟
سال 1402 سال به بار نشستن ثمرات اولیه تحول سازوکاری و رویکردی صداوسیما بود که ما شاهد تنوع در ساخت برنامه های مختلف تلویزیونی بودیم. از طرفی دیگر وارد ساختار های برنامه سازی جدید همچون سیتکام، تله تیاتر و موارد دیگری که کمتر روی آن ها در برنامه سازی تمرکز شده بود، شدیم.
در سال 1402 ما خوشبختانه در 6 ماهه دوم سال براساس آخرین نظرسنجی که اخیراً به دست من رسید ما پاییز 1402 رشد قابل توجهی در مخاطبین نسبت به تابستان 1402 داشتیم و همین نتیجه در زمستان هم تکرار شد. زمستان سالِ قبل با یک رشد 5 درصدی نسبت به پاییز مواجه بودیم.
توضیح روند هم اینگونه است که با توجه به روند طبیعی جامعه یعنی تنوع مصرف رسانه ای فرآیند کاهش مخاطبین رسانه ملی شکل گرفته بود که با توجه به رخداد ها و فتنه های سنوات اخیر بخصوص شهریور 1401 سرعت بیشتری به خود گرفته بود، اما همانطور که اشاره کردم براساس داده هایی که در اختیار داریم، روند ها از نیمه دوم سال 1401 نشان می دهد به تدریج صداوسیما در حال جبران آن عقب ماندگی است و نظرسنجی پاییز و اسفند 1402 ما نشان می دهد ما رشد قابل توجهی را نسبت به تابستان و بهار سال 1400 داریم.
چهره ها متوجه شدند تصوراتشان غلط است
* سال 1402 چهره هایی به تلویزیون برگشتند و عبارت معروف شما «درب صداوسیما به روی هنرمندان باز است» هر روز به تحقق نزدیک تر می شود؛ این بازگشت ها را چطور دیدید و در ادامه به چه صورت این مسیر طی خواهد شد؟
این روند جدیدی نیست از روز اول هم اعلام کردیم صداوسیما خانه هنرمندان، خانه افرادی که در قالب هنر و برنامه ها و حضور در تلویزیون می خواهند برای مردم ساعات خوشی را خلق کنند و می خواهند به کشور و مردم شان خدمت کنند، است، تکرار می کنم این موضوع را از روز اول گفته بودیم. اما از اوایل سال 1402 به تدریج این علاقه مندی و اعلام آمادگی از سویِ چهره هایی که تصور می کردند صداوسیما شاید محدودیتی برای حضور آن ها ایجاد کرده بیشتر شد. در واقع متوجه شدند اینکه تصورشان غلط بوده و نتیجه ی آن ناشی از شیطنت های رسانه ای است که شاید جریان ها و افرادی که دلشان نمی خواهد صداسیما، صداوسیمایی با حضور چهره ها باشد.
حالا خوشبختانه چهره ها متوجه شدند این تصور غلطی بوده و به تدریج اعلام آمادگی کردند و اکنون می بینیم یک طیف متنوعی از هنرمندان در تلویزیون حضور دارند. شاید مصداق بارز آن هم برنامه های نوروز باشد که چهره هایی هم به جمع چهره های برگشته به تلویزیون اضافه شده اند، به این معنی که رفته رفته شاهد حضور افراد بیشتری در قاب تلویزیون هستیم.
عده ای آرزو داشتند صداوسیما در این مسیر شکست بخورد و یا متوقف شود
* چندین بار از زمان حضور و مدیریت شما به عنوان رییس صداوسیما مطرح شد معاونین شما عزل شده اند یا استعفا داده اند و البته برای معاون سیاسی تان اتفاق افتاد و پس از این اتفاق، ماجرای استعفای خودتان به رسانه ها آمد. دلیل این حاشیه ها چیست و آیا در سال 1403 برنامه ای برای تغییر ساختاری چه از تغییر افراد و چه ادغام شبکه ها یا تغییرات دیگر برنامه ای دارید؟
تحول در صداوسیما مثل تحول در هر جای دیگری معنایش تغییر در ریل گذاری قبلی و خارج شدن از وضع موجود است. شاید بقای در وضع موجود و تاکید بر بازگشت به وضعیت سابق خواست گروه ها، جریان ها و افرادی باشد که می خواهند صداوسیما روی همان ریل گذاری قبلی حرکت کند و پویایی نداشته باشد.
قطعاً اصرار صداوسیما بر روی تحول و سند تحول، امکان دارد مورد رضایت و خواست و علاقه برخی نباشد. آرزویی که از روز اول عده ای داشتند صداوسیما در این مسیر شکست بخورد و یا متوقف شود و یا این مسیر به کُندی پیش برود؛ اما وقتی به مسیری که طی دو سال و نیم گذشته طی کردیم نگاه می کنیم، می بینیم خوشبختانه صداوسیما از چالش های مهمی عبور کرده است.
مسیر تحول به ویژه تحول های سازوکاری و رویکردی امتحان شده و پاسخ خودش را داده است. انتخابات اخیر یک مصداق روشن تحول در صداوسیما بود که بار ها به آن اشاره کردم. تلاش هایی که گاهی ممکن است برای تضعیف روحیه همکاران مان در صداوسیما و تخریب روند فعلی در قالب پراکندن شایعات و اخبار دروغ و غیرواقعی متوقع است و به نظر می رسد اتفاق عجیبی است.
می توان به راحتی فهمید با چه انگیزه ها و دلایلی برخی اقدام به این رفتار ها می کنند. خوشبختانه صداوسیما و مجموعه بدنه سازمان، مدیران سازمان، کارشناسان و برنامه سازان با اعتماد به نفس بسیار عالی به مسیر خودشان ادامه می دهند و با قدرت مسیر تحول ادامه پیدا خواهد کرد.
حال با توجه به صحبت های پیمان جبلی رییس صداوسیما در مورد پیشرفت تحول در رسانه ملی و بازگشت چهره ها و چند موضوع دیگر گفتنی است هنوز بحث ریزش مخاطبان و ضعف در ساخت سریال ها و برخی از برنامه های تلویزیونی وجود دارد و در واقع راه بسیاری برای حفظ و جلب مخاطب باقی مانده است و باید منتظر بود تا در آینده تحولاتی که رییس رسانه ملی از آن یاد کرد نتیجه آشکار و ملموسی را ارایه دهد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "روایت جبلی از شایعه ها علیه تلویزیون و بازگشت چهره ها" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "روایت جبلی از شایعه ها علیه تلویزیون و بازگشت چهره ها"، کلیک کنید.