هشدارهایی برای مقابله با گرمازدگی در تابستان
رئیس سازمان اورژانس کشور، با اشاره به فرارسیدن فصل تابستان و احتمال گرمازدگی راهکارها و هشدارهایی را برای مقابله با گرمازدگی ارائه کرد.
جعفر میعادفر در گفتوگو با وایکو درباره گرمازدگی گفت: در ایام تابستان هستیم و به نوعی گرمترین فصل سال را تجربه میکنیم. در این میان گرمازدگی یکی از مسائلی است که سلامت هموطنان را تهدید میکند؛ اما با رعایت برخی نکات ساده به راحتی می توان از ابتلا به آن جلوگیری و پیشگیری کرد. به همین دلیل شهروندان باید اطلاعات خود را در این زمینه بالا برده تا با اقدامات پیشگیرانه دچار آن نشده و یا در صورت ابتلا، اقدامات اولیه را انجام بدهند.
وی با اشاره به مفهوم گرمازدگی افزود: بدن انسان در حالت معمولی میتواند به روشهای مختلف ازجمله تعریق و تبخیر، دمای خود را در محدوده طبیعی حفظ کند. اما زمانی که فرد تحت تاثیر گرمای زیادی قرار میگیرد؛ دمای بدن بالا میرود. در این حالت بدن عرق کرده و آب و املاح بدن از دست میرود و اینگونه علائم گرمازدگی آغاز میشود.
میعادفر درباره مهمترین علائم گرمازدگی گفت: مهمترین علائم این بیماری شامل افزایش دما بدن، سردرد خفیف، کاهش هوشیاری، احساس ضعف، تعریق شدید، حالت تهوع و افت فشار خون است. همچنین در گاهی موارد فرد به گرفتگی عضلات به ویژه عضلات شکم دچار می شود.
اقدامات اولیه در زمان گرمازدگی
وی با اشاره به اقدامات اولیه درمان گرمازدگی افزود: در ابتدا باید فرد را از محیط گرم سریعا خارج کرده و به محیط خنک یا زیر سایه منتقل کنید و بیمار را در وضعیت خوابیده به پشت قرار دهید. دقت کنید که عضلات منقبض فرد را در حالت استراحت قرار دهید.
رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه حفظ آرامش بیمار بسیار اهمیت دارد؛ ادامه داد: لباسهای اضافه بیمار را خارج کنید و بیمار را توسط ملافه یا پوشش مرطوبی بپوشانید. اگر بیمار هوشیار است و تهوع ندارد کمی آب یا دوغ خنک به او بدهید. در صورت داشتن حالت تهوع بیمار را به پهلو بخوابانید تا استفراغ موجب انسداد راه هوایی نشود.
وی افزود: بیمار را با گذاشتن کمپرس سرد و خیس در ناحیه کشاله ران، گردن، زیر بغل و پشت زانو یا اسپری کردن آب و سپس به آرامی باد زدن خنک کنید؛ دقت داشته باشید که بیمار را به حدی خنک نکنید که منجر به لرزیدن وی شود؛ زیرا با این کار به جای کاهش، باعث افزایش درجه حرارت بیمار می شوید.
راهکارهای پیشگیری از گرمازدگی
میعادفر با بیان اینکه میتوان با به یاد داشتن چند نکته و رعایت آنها از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد؛ گفت: اگر در محیط گرمی قرار گرفتید که احتمال گرمازدگی در آن وجود داشت به صورت منظم و زمانی که هنوز تشنه نشدهاید آب بنوشید. همچنین در صورت امکان از وسایل محافظتی برابر آفتاب مثل سایبان یا کلاه استفاده کنید.
رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: هر زمان علائمی مثل سردرد، تهوع، احساس ضعف، یا احساس گرفتگی عضلات شکم و پشت ساق رو داشتید بلافاصله به محیط خنک برید، مایعات خنک بنوشید و در صورت امکان از تیم های پزشکی کمک بخواید.
وی افزود: تا زمان رسیدن تیم های امدادی با پاشیدن و باد زدن بیمار میتوان او را خنک کنید.
پایان خبر وایکو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هشدارهایی برای مقابله با گرمازدگی در تابستان" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هشدارهایی برای مقابله با گرمازدگی در تابستان"، کلیک کنید.