گرانفروشی کالاهایی که ارز ترجیحی می گیرند، تخلف است؛ با متخلفان برخورد می کنیم

گرانفروشی کالاهایی که ارز ترجیحی می گیرند، تخلف است؛ با متخلفان برخورد می کنیم

مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی گفت: برخی از کالاهای اساسی ارز 28 هزار و 500 تومانی دریافت می کنند که این ارز به نوسانات ارزی کشور ارتباطی ندارد، زیرا از قبل تامین شده است؛ بنابراین هر کس بخواهد کالای وارد شده با ارز ترجیحی را در بازار گرانتر بفروشد تخلف است و با آن برخورد خواهد شد.

به گزارش وایکو، مسعود امراللهی با بیان اینکه در حال حاضر نظارت بر خرده فروشی ها و بازار بر عهده اتاق اصناف، سازمان تعزیرات و دستگاه های نظارتی است، گفت: دفتر نظارت و بازرسی بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی علاوه بر همکاری با دستگاهای نظارتی وظیفه نظارت بر تامین و تولید کالاهای اساسی را دارد.

وی افزود: یک میلیون و 800 هزار بازرسی در این ایام در سال گذشته صورت گرفت و 200 هزار پرونده به سازمان تعزیراتی حکومتی ارجاع شده است.

مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی در پاسخ به این سوال که چرا مرغ با قیمت مصوب در همه مغازه های پیدا نمی شود؟ گفت: در حال حاضر مرغ با قیمت مصوب در میادین میوه و تره بار عرضه می شود.

وی با اشاره به اینکه امسال در بهترین وضعیت تامین کالا بودیم، اظهار کرد: در 10 سال گذشته در ایام نوروز مشکل جوجه ریزی و مرغ داشتیم؛ به طوری  که مرغ به صورت اسکورت از شهرستان ها می آوردیم و به بازار عرضه می کردیم، اما امسال اینگونه نبود.

امراللهی در ادامه گفت: با تمامی استان های مسافر پذیر نوروزی تماس گرفتیم که در حوزه آرد، گوشت و مرغ کمبودی نداشته باشند بنابراین در هیچ کجای کشور کمبودی در کالاهای اساسی وجود نداشت.

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد در پاسخ به اینکه چقدر از کالاهای اساسی تولید داخل و چقدر وارداتی است؟ گفت: اصل تولید کالاهای اساسی کشور از محل تولید داخل تامین می شود، اما یک نیاز و ملزوم وجود دارد. مثلا در بخش دام و طیور بخشی از نهاده های این صنعت از واردات تامین می شود. به طور مثال در تولید جو خودکفا هستیم و مقداری از این محصول هم وارد می شود.

این مقام مسیول در وزارت جهادکشاورزی همچنین در پاسخ به چرایی افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار گفت: اصلاح نظام آزادسازی نرخ ارز  و افزایش یارانه مردم از 45 هزار تومان به یارانه 300 هزار تومانی که قسمتی از مردم هم یارانه 220 هزارتومانی کالابرگ را نیز دارند از دل اصلاح کارامدسازی یارانه ها بوجود آمده است. یعنی دولت ارز 4200 تومانی را حذف و ارز 28 هزارو 500 تومانی را برای کالاهای اساسی جایگزین کرد. دولت مابه التفاوت را به جای اینکه مانند گذشته به کالاها بدهد به خود مردم می دهد.  اکنون 11 قلم کالای اساسی در کالابرگ قرار دارد که مردم این کالاها را به قیمت های قبل از آزادسازی یارانه ها خریداری می کنند و مابه التفاوت را دولت می پردازد.

امراللهی در ادامه گفت: نهاده ها، شکر و قسمتی از برنج همه ارز 28 هزار و 500 تومانی دریافت می کنند. این ارز 28 هزار و 500 تومانی به شرایط ارزی کشور ارتباط ندارد. این یعنی هر شخصی بخواهد کالایی که با ارز 28 هزار و 500 تومانی تامین  و وارد کرده را در سطح عرضه گران تر بفروشد، تخلف است. تغییر نرخ ارز در کشور ارتباطی به آنها ندارد زیرا ما ارز آنها را قبلا داده ایم و از دستگاه های نظارتی درخواست می کنیم در صورت مشاهده هرگونه گران فروشی کالاهای اساسی که ارز ترجیحی دریافت کرده اند، برخورد کنند.

مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی در ادامه گفت: ارز کالاهای اساسی 28 هزار و 500 تومانی است و کالاهایی که وارد شبکه توزیع شده حتما باید با قیمت های مصوب به فروش برسد.  بازرسان سازمان حمایت نیز باید به خرده فروشی ها ورود کنند تا از گران فروشی جلوگیری کنند.

وی تصریح کرد: افراد و واحد صنفی در حوزه های بازرگانی و صنفی موظف به رعایت قیمت های مصوب در بخش کالاهای اساسی هستند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف با متخلفان از ابتدا زنجیره تولید تا انتها یعنی سردخانه دار، انباردار، تولیدکننده و توزیع کننده برخورد می شود. دولت نیز با متخلف برخورد خواهد کرد.

امراللهی در بخش دیگری از صحبت هایش به گوشت قرمز و قیمت مصوب آن نیز اشاره کرد و گفت: قیمت لاشه گوشت گوسفندی بین 460 تا 550 هزار تومان است، ولی اگر تفکیکی باشد قیمت آن مبتنی بر عرضه و تقاضا است. همچنین در سازمان میادین میوه و تره بار  نیز هر کیلوگرم لاشه گوشت گرم گوسفندی 282 هزار تومان به فروش می رسد و در فروشگاه های زنجیره ای گوشت بسته بندی کیلویی 315 هزار تومان عرضه می شود.

وی در پایان گفت: در بحث مرغ هم چون نهاده های بخش طیور با ارز 28 هزارو 500 تومانی تامین می شود، هیچ مشکلی در تامین و توزیع و قیمت نداریم.

پایان خبر وایکو

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "گرانفروشی کالاهایی که ارز ترجیحی می گیرند، تخلف است؛ با متخلفان برخورد می کنیم" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "گرانفروشی کالاهایی که ارز ترجیحی می گیرند، تخلف است؛ با متخلفان برخورد می کنیم"، کلیک کنید.