آنفولانزای معده شایع و غیر قابل درمان

آنفولانزای معده شایع و غیر قابل درمان

آفتاب‌‌نیوز :

گاستروانتریت Gastroenteritis معمولا “آنفولانزای معده” نامیده می‌شود. اما در واقع آنفولانزا، ویروس تنفسی که باعث آنفولانزا می‌شود، ایجاد نمی‌شود. میکروب‌های مختلف معده معمولاً برای علائمی مانند اسهال، درد معده و احساس بیماری در معده مقصر هستند.

آنفولانزای معده (گاستروانتریت) چیست؟

گاستروانتریت التهاب (تحریک) روده شما است. مردم معمولاً آن را “حشره معده” یا “آنفولانزای معده” می‌نامند، حتی اگر فقط به آنفولانزا محدود نشود. اگرچه اکثر مردم درد معده را گزارش می‌کنند، اما گاستروانتریت می‌تواند روده کوچک و روده بزرگ را نیز درگیر کند.

آنفولانزای معده (گاستروانتریت) چقدر شایع است؟

آنفولانزای معده شایع است. سالانه بیش از ۲۰ میلیون نفر در ایالات متحده با ناراحتی‌های روده‌ای بیمار می‌شوند. ویروس‌ها شایع‌ترین علت آنفولانزای معده هستند.

هر کسی ممکن است به آنفولانزای معده مبتلا شود. اما اگر در مکانی هستید که افراد زیادی در فضا‌هایی مثل غذاخوری حضور دارند، احتمال ابتلا به آن بیشتر است، محیط‌هایی مانند:

مهدکودک‌ها و مدارس

خانه‌های سالمندان

دانشجویان ساکن در خوابگاه‌ها

پرسنل نظامی

زندان‌ها

بخش‌های روانپزشکی

مسافران کشتی کروز

مسافران به کشور‌های کمتر توسعه یافته

افراد دارای ضعف سیستم ایمنی

چه چیزی باعث آنفولانزای معده (گاستروانتریت) می‌شود؟

شما می‌توانید از باکتری ها، انگل ها، سموم و ویروس‌ها بیمار شوید. ویروس‌ها شایع‌ترین علت ابتلا به آنفولانزای معده هستند. نوروویروس اغلب برای بزرگسالان عامل این بیماری است، در حالی که اغلب دلیل آنفولانزای معده در کودکان روتاویروس است. این ویروس‌ها بیشتر پوشش داخلی روده کوچک را آلوده می‌کنند.

علائم آنفولانزای معده (گاستروانتریت) چیست؟

علامت اصلی این بیماری اسهال است. هنگامی که دستگاه گوارش با این ویروس عفونی می‌شود، فعالیت‌های متعدد ویروس باعث اسهال می‌شود. یکی از دلایل اسهال تخریب سلول‌های دیواره روده می‌باشد. برای علائم این بیماری علاوه بر اسهال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد یا گرفتگی شکم

تهوع و استفراغ

تب

سردرد و بدن درد

آیا آنفلوانزای معده می‌تواند باعث تب شود؟

زمانی که آنفولوانزای معده دارید ممکن است تب کنید. تب می‌تواند نشانه‌ای از مبارزه بدن شما با عفونت باشد. ممکن است احساس تعریق، و تب و لرز داشته باشید. همچنین احتمالا سردرد یا درد در سراسر بدن خود را احساس خواهید کرد.

آیا آنفلوانزای معده در برخی افراد شدیدتر است؟

به طور کلی، اکثر مردم به سرعت از آنفلوانزای معده بهبود می‌یابند. علائم می‌تواند در نوزادان، کودکان خردسال، بزرگسالان مسن‌تر یا هر فردی در هر سنی که از نظر سیستم ایمنی ضعیف است شدیدتر باشد. استفراغ و اسهال بسته به شرایط می‌تواند در مدت کوتاهی باعث کم آبی بدن (فقدان آب کافی در بدن) شود. علائم کم آبی بدن عبارتند از:

تشنگی شدید

خروجی ادرار کمتر از حد معمول (خیس نبودن پوشک بعد از گذشت سه ساعت یا بیشتر در نوزادان)

ادراری که رنگ آن تیره‌تر است

گونه‌ها یا چشم‌های فرورفته

احساس سبکی سر و سرگیجه هنگام ایستادن

ضعف عمومی

چرا علائم آنفلوانزای معده در شب تشدید می‌شود؟

در برخی از افراد، علائم آنفولانزای معده ممکن است در شب به دلیل ریتم شبانه روزی آنها بیشتر باشد. در شب، افزایش فعالیت سیستم ایمنی، مواد شیمیایی ضد عفونت آزاد می‌کند که می‌توانند باعث التهاب شوند که در هنگام مبارزه با آنفولانزا احساس بدتری در شما ایجاد می‌کند.

آیا آنفلوانزای معده (گاستروانتریت) مسری است؟

آنفولانزای معده ویروسی، به راحتی به دیگران سرایت می‌کند. از فردی به فرد دیگر از طریق تماس با ذرات ریز و نامرئی مدفوع فرد بیمار یا استفراغ در موارد زیر سرایت می‌کند:

یک سطح آلوده به ویروس را لمس کرده و سپس غذا یا دهان خود را لمس کنید

خوردن یا نوشیدن غذا یا نوشیدنی‌هایی که آلوده به ویروس‌های فرد بیمار هستند

با فردی که آنفولوانزای معده دارد تماس نزدیک داشته باشید (حتی اگر هیچ علامتی نداشته باشد)

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

شما می‌توانید با ویروس آنفولوانزای معده بدون مراجعه به پزشک مبارزه کنید. اگر علائمی از کم آبی دارید (ادرار تیره، خشکی مخاط، سبکی سر، سرگیجه و غیره)، باید فوراً به دنبال پزشک باشید. همچنین اگر موارد زیر را دارید فورا به پزشک مراجعه کنید:

تب شدید

اسهال خونی

درد شدید

علائمی که با گذشت زمان بهبود نمی‌یابند

آنفلوانزای معده چگونه تشخیص داده می‌شود؟

پزشکان اغلب می‌توانند آنفلوانزای معده را از روی علائم شما تشخیص دهند. اما ممکن است پزشک شما بخواهد با انجام برخی آزمایش‌ها سایر بیماری‌ها را رد کند:

نمونه‌های مدفوع: آزمایش‌ها به دنبال باکتری، ویروس یا انگل در مدفوع شما هستند

سیگموئیدوسکوپی: پزشک یک لوله نازک و منعطف را با یک دوربین کوچک از مقعد وارد قسمت تحتانی روده بزرگ می‌کند تا علائم بیماری التهابی روده را جست‌و‌جو کند. سیگموئیدوسکوپی یک روش ۱۵ دقیقه‌ای است که معمولاً نیازی به آرام‌بخشی ندارد.

مدیریت و درمان

مهم‌ترین کار‌هایی که می‌توانید انجام دهید تا احساس بهتری داشته باشید، استراحت و هیدراته ماندن است. با اسهال و استفراغ، بدن شما مقدار زیادی آب و الکترولیت از دست می‌دهد.

اگر معده شما هنوز حساس است و احساس ناراحتی می‌کنید، می‌توانید جرعه‌های کوچک و مکرر آب، نوشیدنی‌های ورزشی، آب‌میوه یا آبگوشت بخورید و قطعات نازک و کوچک یخ بجوید. مهم است بدانید که آب به تنهایی برای هیدراته نگه داشتن شما در موارد شدید اسهال کافی نیست، بنابراین مطمئن شوید که هیدراتاسیون برای تنظیم آب و الکترولیت‌های بدنتان مفید باشد.

نوشیدنی‌های ورزشی ابمیوه‌های طبیعی و نوشیدنی‌هایی مانند ORS که قابل تهیه از داروخانه بدون نسخه می‌باشد را مصرف کنید. زمانی که دوباره احساس گرسنگی کردید نیازی به رژیم غذایی خاصی نیست و یک رژیم غذایی معمولی کافی است.

چگونه می‌توان از آنفلوانزای معده (گاستروانتریت) پیشگیری کرد؟

از آنجایی که آنفولانزای معده می‌تواند توسط عوامل متعددی ایجاد شود، دریافت واکسن آنفولانزا به تنهایی برای محافظت از شما در برابر گاستروانتریت کافی نیست. کودکان باید از برنامه استاندارد واکسیناسیون پیروی کنند و در صورت لزوم واکسن روتاویروس را دریافت کنند.

این واکسیناسیون می‌تواند از کودک شما در برابر بیماری روتوویروس محافظت کند، اما همه کودکان مجاز به دریافت این واکسن خوراکی نیستند، بنابراین لطفاً قبل از انجام این کار با پزشک اطفال خود مشورت کنید.

شما می‌توانید اقدامات دیگری را برای کاهش خطر ابتلا به آنفولانزای معده انجام دهید:

دست‌های خود را به خوبی بشویید

وقتی بیمار هستید، ویروس از هر چیزی که با مدفوع آلوده به ویروس در تماس باشد پخش می‌شود. شستن صحیح دست‌ها برای جلوگیری از انتشار بیماری بسیار مهم است. ویروس‌هایی که روی دست‌ها باقی می‌مانند می‌توانند به راحتی به سطوح، غذا و افرادی که لمس می‌کنید سرایت کنند. مهم است که پس از رفتن به دستشویی، تعویض پوشک، لمس سطوح حمام و قبل از دست زدن به غذا، دست‌های خود را به خوبی بشویید.

مراقب غذا باشید

شما ممکن است از غذا یا آب آلوده به آنفلوانزای معده مبتلا شوید یا به شخص دیگری منتقل کنید. برای جلوگیری از انتقال ویروس‌ها از غذا به موارد زیر دقت کنید:‌

سطوح آشپزخانه را با مواد ضدعفونی کننده تمیز کنید، به خصوص هنگام کار با گوشت خام یا تخم مرغ.

گوشت خام، تخم مرغ و مرغ را از غذا‌هایی که به صورت خام مصرف می‌شوند دور نگه دارید.

از خوردن گوشت خام یا نیم پز، تخم مرغ و صدف پرهیز کنید.

فقط لبنیات پاستوریزه مصرف کنید.

قبل از خوردن میوه‌ها و سبزیجات را بشویید.

در سفر به خصوص در کشور‌های در حال توسعه، آب بطری بنوشید. میکروب‌های ناآشنا که در آب زندگی می‌کنند می‌توانند شما را بیمار کنند.

هنگامی که بیمار هستید و تا دو روز پس از برطرف شدن علائم، از تهیه غذا برای دیگران خودداری کنید.

محل‌هایی که فرد بیمار حضور داشته را تمیز کنید

هر چیزی را که ممکن است در زمان ابتلا به آنفولوانزای معده لمس کرده باشید، تمیز کنید. لباس‌ها را با آب داغ بشویید و با حرارت زیاد خشک کنید. حتماً از مواد ضدعفونی کننده برای تمیز کردن مناطقی که فرد بیمار استفراغ کرده یا اسهال دارد استفاده کنید.

آنفلوانزای معده چقدر طول می‌کشد؟

آنفولانزای معده معمولا کمتر از یک هفته طول می‌کشد. در صورت داشتن علائم، حتما در خانه بمانید و پس از آن به شستن صحیح دست‌ها ادامه دهید. پس از قطع علائم، ویروس همچنان می‌تواند تا دو هفته در مدفوع شما باقی بماند، بنابراین مراقب عادت‌های حمام خود باشید. همیشه دست‌های خود را بعد از اجابت مزاج بشویید و پارچه‌های کثیف را با آب گرم و صابون بشویید.

راقبت در منزل برای فرد مبتلا به آنفلوانزای معده:

استراحت کافی داشته باشید و مایعات زیادی بنوشید تا زمانی که علائم شما برطرف شود. نوشیدنی‌هایی که هم قند و هم نمک دارند به روده شما کمک می‌کنند مایعات را بهتر جذب کرده و الکترولیت‌های از دست رفته را جایگزین کنند. خوردن خوراکی‌ها و تنقلات نمکی همراه با زنجبیل یا نوشیدنی شیرین مشابه می‌تواند کمک کننده باشد.

از مصرف محصولات لبنی مانند شیر گاو به مدت یک یا دو روز اجتناب کنید، زیرا شیر می‌تواند اسهال را به دلیل عدم تحمل موقتی لاکتوز که اغلب با گاستروانتریت همراه است، بدتر کند.

برای کنترل اسهال شدید، پزشک شما ممکن است یک داروی بدون نسخه مانند بیسموت ساب را توصیه کند. اگر تب بالا یا اسهال خونی دارید که می‌تواند نشانه عفونت عمیق‌تر از باکتری یا انگل باشد، نباید از این دارو‌ها استفاده کنید. استفاده از دارو‌های ضد اسهال برای کودکان می‌تواند خطرناک باشد و برای درمان بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آنفولانزای معده شایع و غیر قابل درمان" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آنفولانزای معده شایع و غیر قابل درمان"، کلیک کنید.