بومی سازی تجهیزات هوانیروز در عین بهره گیری از فناوری های نوین جهانی

وایکو/خراسان رضوی فرمانده پایگاه هوانیروز مشهد گفت: نباید از دانش و فناوری نوینی که به صورت هم افزا در سراسر جهان در حال توسعه است، غافل شد و بی نصیب ماند، کما اینکه بسیاری از کشورها از دانش پهپادی و دانش تعمیر و نگهداری کشور ما استفاده می کنند. اما اهم ماموریت ها و فعالیت هایی که در مهندسی تعمیر و نگهداری و صنعت وجود دارد، با اتکا به دانش بومی خودمان و دانشگاه های کشور بوده است.

سرهنگ خلبان محمدرضا زارعی، فرمانده پایگاه هوانیروز مشهد در گفت وگو با وایکو و در حاشیه سومین ویژه برنامه شوق پرواز که مقارن با هفته ارتش جمهوری اسلامی ایران با موضوع نمایش دستاوردها و توانمندی های هوانیروز مشهد در حوزه های مختلف برای دانش آموزان در حال برگزاری است، اظهار کرد: این نمایشگاه با هدف آشنایی نوجوانان با بخشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران، روزانه میزبان 350 دانش آموز است.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه در 6 روز میزبان بیش از دوهزار دانش آموز خواهد بود، افزود: بازدید از انواع تجهیزات و بالگردهای این پایگاه از جمله برنامه هایی است که مورد استقبال دانش آموزان قرار گرفته است. علاوه بر آشنایی دانش آموزان با فضای هوانیروز، از دیگر اهداف برگزاری چنین رویدادی یافتن دانش آموزان علاقمند به حوزه هوانیروز است تا در ادامه حتی مراحل گزینش و عضوگیری نیز از میان آنان انجام شود.  

فرمانده پایگاه هوانیروز مشهد با بیان اینکه هوانیروز با توجه به تجهیزاتی که داشت، یکی از یگان های مهم و تاثیرگذار در دوران دفاع مقدس بود، عنوان کرد: در ابتدای انقلاب کارکنان هوانیروز به لحاظ آموزشی تحت نظر مستشاران آمریکایی قرار داشتند و تجهیزات مورد استفاده کارکنان نیزوارداتی بود، اما با شروع دوران دفاع مقدس همکاران و پیشکسوتان که جنگ را مدیریت می کردند، با اتکا به دانش و توان فنی خود توانستند هم آموزش ها را بومی کنند، هم در تعمیر و نگهداری تجهیزات به دانش بومی برسند و هم در صدد برآمدند تجهیزات مورد نیاز هوانیروز را با همکاری صنعت و دانشگاه تهیه کنند.

زارعی ادامه داد: به حمدالله تجربیات دفاع مقدس توسط پیشکسوتان نگارش و تبدیل به دانشنامه شد. اکنون نتایج تلاش های ما به جایی رسیده است که هوانیروز هم قطعه تولید می کند و هم ارتقا برد تجهیزات، به ویژه تجهیزات موشکی را داشته است، همچنین برای استمرار در میدان رزم، مجهز به دوربین های دید در شب شده که می تواند به صورت 24 ساعته در صحنه رزم حضور داشته باشد و تمام ماموریت ها را انجام دهد.

بومی سازی تجهیزات هوانیروز در عین بهره گیری از فناوری های نوین جهانی

وی با بیان اینکه آموزش خلبانی و مهندسی تعمیر و نگهداری نیز از جمله آموزش هایی است که در مرکز فرهنگی آموزشی شهید وطن پور اصفهان انجام می شود، گفت: اما آموزش های تکمیلی و عملیاتی در همین مرکز مشهد انجام می شود، به این صورت که یک کمک خلبان پس از طی مراحل آموزشی در مرکز آموزش، آموزش های تکمیلی و عملیاتی را در پایگاه سپری می کند و به خلبان عملیاتی، استاد خلبان و خلبان آزمایشی ارتقا پیدا می کند.

فرمانده پایگاه هوانیروز مشهد بیان کرد: با توجه به اینکه در مرکز آموزش دانشکده خلبانی و مهندسی تعمیر و نگهداری، آموزش های اولیه و پایه ارایه می شود، دانشجویان مهارت ها را تا پایه 3 در آنجا فرامی گیرند و سطوح مهارت های بالاتر تا سطح 9 برای تبدیل شدن به مهندس پرواز ماهر را در پایگاه ها می آموزند و پایگاه هوانیروز مشهد نیز این ماموریت را به نحو احسن انجام می دهد. بدین ترتیب این پایگاه توانسته با توجه به نیازهای عملیاتی، توانمندی انجام عملیات و آموزش را کسب و نیاز خود را در این حیطه مرتفع کند. 

زارعی افزود: در این راستا نباید از دانش و فناوری نوینی که به صورت هم افزا در سراسر جهان در حال توسعه است، غافل شد و بی نصیب ماند، کما اینکه بسیاری از کشورها از دانش پهپادی و دانش تعمیر و نگهداری کشور ما استفاده می کنند. اما اهم ماموریت ها و فعالیت هایی که در مهندسی تعمیر و نگهداری و صنعت وجود دارد، با اتکا به دانش بومی خودمان و دانشگاه های کشور بوده است.

بومی سازی تجهیزات هوانیروز در عین بهره گیری از فناوری های نوین جهانی

از ظرفیت نخبگانی دانشگاه در ارتقای توانمندی های هوانیروز استفاده می کنیم

وی در پاسخ به این پرسش که هوانیروز چگونه از ظرفیت نخبگانی جامعه برای ارتقای توانمندی خود بهره گرفته است، گفت: ما ارتباطات خوبی با دانشگاه های استان داریم، چنانکه در دانشگاه فردوسی دفتر تحقیق و توسعه فناوری ایجاد کردیم و از این طریق موضوع تحقیق و پژوهش و توسعه فناوری را با همکاری دانشگاه پی می گیریم. بدین ترتیب بسیاری از پایان نامه های دانشجویی که مرتبط با هوانوردی و تعمیر و نگهداری بالگرد است، در این پایگاه دفاع می شود و در ادامه تعدادی از پایان نامه های دانشجویی برای تولید محصول به صنایع ارسال می شود که در این زمینه به ویژه برای تولید تسلیحات، موفقیت های خوبی را با استفاده از ظرفیت نخبگانی دانشگاه به دست آوردیم.

فرمانده پایگاه هوانیروز مشهد با تاکید بر استفاده از دانش نخبگانی در حوزه هایی وسیع، ادامه داد: طبق 12 محوری که در آیین نامه جامع ستاد کل نیروهای مسلح برای ارتباط با دانشگاه وجود دارد، دانشجویان نخبه که طرح هایی را در راستای توسعه صنعت هوانیروز ارایه و اجرا می کنند، از کاهش خدمت سربازی بهره مند می شوند.

پایان خبر وایکو

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بومی سازی تجهیزات هوانیروز در عین بهره گیری از فناوری های نوین جهانی" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بومی سازی تجهیزات هوانیروز در عین بهره گیری از فناوری های نوین جهانی"، کلیک کنید.