لزوم حمایت و سرمایه گذاری بخش خصوصی از تولیدات شرکت های دانش بنیان
به گزارش وایکو به همین منظور، کمیسیون کسبوکارهای دانشبنیان اتاق بازرگانی اقدام به تشکیل انجمن شرکتهای دانشمحور برای حمایت از تولیدات دانشبنیان و واحدهای فناور کرده است.
ورود دانشبنیانها به حل بحران انرژی ضروری است
رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در چهارمین جلسه کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان اتاق بازرگانی گرگان هدف از تشکیل این کمیسیون را حمایت از دانش جوانان که باعث کار آفرینی می شوند،عنوان کرد و گفت: اتاق بازرگانی به عنوان یک بخش مطالبه گر و مشاور سه قوه است که می تواند مشکلات دانش بنیان را طرح موضوع و در جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مطالبه کند.
میثم دومهری افزود: انجمن شرکت های دانش محور و فناوری های پیشرفته باید مشکلات شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها را کشف و جهت تلاش برای رفع آن به کمیسیون انتقال دهند.
وی یکی از مشکلات اصلی شرکت های دانش بنیان را عدم فروش محصولات و برندینگ عنوان کرد و گفت:در مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان فعالیت هایی انجام می دهند که منجر به پول نمی شود و بعد از گذران وقت و انرژی زیاد فروش ملی ندارند بنابراین باید یک نیاز سنجی انجام شود و بر اساس آن سرمایه گذاری انجام دهیم باید برای چیزی فکر و وقت گذاشت که برای آن تقاضا در بازار وجود داشته باشد در این صورت می توان روی آن سرمایه گذاری کرد.
رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق بازرگانی با بیان اینکه سرمایه گذاری-های بخش خصوصی از طریق آشنایی که از طریق پارک علم و فناوری ایجاد می شود، در حوزه های گردشگری، صنعت، کشاورزی و غیره انجام شود،افزود: ورود سرمایه گذاری های جدید از طریق همکاری کمیسیون های مختلف اتاق بازرگانی، صنایع و معادن گرگان به عملکرد اکوسیستم دانش بنیان و فناور کمک خواهد کرد.
دومهری گفت: در حال حاضر دغدغه اصلی صنایع مشکل قطعی برق و ناترازی انرژی بوده که نیاز است شرکت های دانش بنیان در این حوزه ورود پیدا کنند.
اتاق بازرگانی به سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان ورود پیدا کند
عضو هیات علمی دانشگاه گلستان، مسأله مهم در برخی از شرکتها و استارتاپها را نبود زیرساخت و آمادگی لازم برای جذب سرمایهگذار دانست و گفت: تلاش ما بر این است تا با ایجاد زیرساختهای لازم، ضعف شرکتها رفع شود و آنها برای مذاکره با سرمایهگذار آماده شوند.
مهدی غفاری افزود:باید به شرکت های دانش بنیان در حوزه تجاری سازی و فروش محصولات کمک کرد و بخش خصوصی و اتاق بازرگانی می تواند نقش مؤثری در این امر داشته باشد.
وی ادامه داد: به بحث سرمایه گذاری و بازار در شرکت های دانش بنیان توجه چندانی نشده است در واقع شرکت هایی موفق هستند که ارتباط نزدیکی با سرمایه دار و سرمایه گذار و بازار دارند و اتاق بازرگانی چنین ظرفیتی را داراست.
عضو هیات علمی دانشگاه گلستان بیان کرد: مشکل اکثر شرکت های دانش بنیان بحث فروش محصولات و حضور در بازار است اگر می-خواهیم فعالیت یک شرکت موفق شود باید دوستان اتاق بازرگانی و کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان ورود پیدا کنند، به طور مثال افرادی که در حوزه خاصی هم چون ساختمان فعالیت می کنند و سرمایه گذار هستند را به کمیسیون ارتباط دهیم تا سرمایه گذاری انجام شود.
غفاری گفت:شرکتهای دانشبنیان فعال در گلستان در حوزههای مختلف اعم از هوشمندسازی سازهها، هوش مصنوعی، آرایشی و بهداشتی، کشاورزی و الکترونیک فعالیت میکنند و برخی از این شرکتها در کشور زبانزد هستند.
وی افزود: لازم است شرکت های دانش بنیان خوشه بندی شوند، مثلأ خوشه کشاورزی، صنعت و آی تی و افرادی که در این حوزه ها در استان فعالیت دارند و سرمایه گذار هستند به شرکتهای دانش بنیان استان در مراکز رشد لینک شوند و با برگزاری جلسات مرتب و پیوسته از تولید شرکت ها حمایت شود.
عضو هیات علمی دانشگاه گلستان افزود:شرکت های دانش بنیانی در استان فعال هستند که پتانسیل فروش محصولاتشان در داخل و خا ج از کشور وجود دارد و معرفی اسپانسر، سرمایه گذار و شناسایی بازار و حفره های بازار در داخل می تواند به مشکلات شرکت های دانش بنیان در خصوص فروش محصولات کمک کند.
عدم زیرساختهای مناسب و عدم حمایتهای مالی،مهمترین مشکل واحدهای فناور
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با بیان اینکه ۶۳ واحد فناور در استان فعال هستند، گفت: این واحدها بیشتر در حوزه علوم کشاورزی و منابع طبیعی فعالیت می کنند، شرکت های ما بعضأ صادرات هم دارند و برخی دیگر در شرف صادرات هستند و در داخل نیز فروش دارند.
مهدی ذوالفقاری افزود: قرار نیست اتاق بازرگانی یا دانشگاه و پارک علم و فناوری تصدی گری کنند باید ساختار ما کمی سبکتر باشد و اجازه دهد بخش خصوصی کار خودش را انجام دهد، در مراکز رشد واحدهای فناور داریم که نوپا هستند ولی محصول دارند باید صنعت و واحدهای فناور به هم نزدیک شوند و نیازهای همدیگر را پوشش دهند.
وی ادامه داد: مهمترین مشکلات واحدهای فناور، عدم زیرساختهای مناسب و عدم حمایتهای مالی لازم در مسیر فعالیت آنها است مراکز رشد و واحدهای فناور می توانند نتیجه جریان دانش و فناوری میان دانشگاه، مراکز تحقیق،توسعه و صنعت را که محصول آن رشد و توسعه اقتصادی جامعه خواهد بود به جامعه تزریق کنند.
مدیرعامل صندوق نوآوری و پژوهش گلستان گفت:با شناخت صنایع و سرمایه گذاران در سطح استان یا کشور می توانیم شرکت های دانش بنیان را به آنها ارتباط دهیم.
شیلا حاجیلری افزود: در این رابطه باید یک تیم که رابط صنعت و دانشگاه باشد تشکیل شود که به کارهای عام المنفعه و رایگان علاقمند باشد چون این کار در ادامه مسیر دارای خروجی خواهد بود و می تواند تبلور پیدا کند و این امر میراثی نیز برای تیم بعد خواهد بود و هر روز هم بزرگتر خواهد شد.
وی ادامه داد: واحدهای صنعتی می توانند با مطرح کردن ایده ها و چالش های خود از ظرفیت شرکت های دانش بنیان استفاده کنند، در واقع واحدهای صنعتی می توانند سیستم خودشان را دانش بنیان کنند و قطعأ صنعت در این خصوص استقبال خواهد کرد اما مهم این است که اول یک تیم حاذق داشته باشیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "لزوم حمایت و سرمایه گذاری بخش خصوصی از تولیدات شرکت های دانش بنیان" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "لزوم حمایت و سرمایه گذاری بخش خصوصی از تولیدات شرکت های دانش بنیان"، کلیک کنید.