گسترش سرمایه گذاری کشور‌های خارجی با ایجاد پارک‌های فناوری بین المللی

در گفتگو با وایکو مطرح شد؛

گسترش سرمایه گذاری کشور‌های خارجی با ایجاد پارک‌های فناوری بین المللی

رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی از ایجاد پارک‌های فناوری بین المللی خبر داد و گفت: با هماهنگی وزارت عتف به دنبال ثبت نام ربع رشیدی به عنوان نخستین پارک علم و فناوری دنیا هستیم.

سعید جعفری راد، رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری وایکو گفت: پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی یکی از پارک‌های سطح یک کشور است. در کنار این پارک، ۵ پارک علم و فناوری دیگر (پارک علم و فناوری استانی و دستگاهی، پارک علم و فناوری دانشگاه تبریز، پارک علم و فناوری علوم پزشکی تبریز و پردیس نیرو) نیز در استان آذربایجان شرقی فعالیت دارند.

وی افزود: اکنون در کنار این ۵ پارک بیشترین تعداد مراکز رشد شهرستانی را در آذربایجان شرقی داریم. ۱۴ مرکز مشترک با دستگاه‌ها و زنجیره ارزش قطعه سازی در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی داریم. ارزیابی دانش بنیان‌ها را نیز پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی انجام می‌دهد. هاب (قطب) تعاملات بین المللی با کشور ترکیه نیز هستیم.

وی درباره برنامه‌های آتی پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: چند برنامه مشترک با معاونت فناوری وزارت عتف در برنامه کاری مان داریم. نخستین و مهمترین آنها ایجاد پارک‌های فناوری بین المللی است. در حال حاضر برای تحقق این امر هماهنگی‌ها و تعاملاتی با رئیس کمیسیون آموزش مجلس و معاون امور مجلس ریاست جمهوری و همکاران مختلف انجام داده ایم. ایجاد چنین پارکی می‌تواند زمینه سرمایه گذاری کشور‌های خارجی با پارک‌های کشور را فراهم کند.

وی اظهارکرد: موضوع دیگر ثبت نام ربع رشیدی به عنوان نخستین پارک علم و فناوری در دنیا است. منطقه ربع رشیدی در قرن هفتم و هشتم در شهر تبریز وجود داشته است. مرکزی که در آن فنون و صنایع مختلفی رواج داشت. در این برنامه می‌خواهیم اعلام کنیم نخستین پارک علم و فناوری دنیا دانشگاه استنفورد نیست بلکه ربع رشیدی است. اکنون برای تحقق این امر هماهنگی‌هایی با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری انجام داده ایم.

جعفری راد تصریح کرد: همچنین به دنبال ایجاد ناحیه نوآوری در تبریز هستیم تا هماهنگی و انسجام میان دو پارک علم و فناوری وزارت عتف، پارک‌های دستگاهی، استانی و علوم پزشکی و دانشگاه تبریز به وجود آید که این مجموعه‌ها در قالب ناحیه نوآوری مطرح شوند و شورای هماهنگی داشته باشند و از پراکندگی فعالیت‌های آنها در اکوسیستم فناوری استان آذربایجان شرقی جلوگیری شود.

به گفته رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، اولویت اصلی پارک اجرای مواد قانون جهش تولید دانش بنیان به ویژه ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان طی چند ماه آینده است.

وی به بودجه‌های پارک‌های علم و فناوری اشاره کرد و گفت: بودجه‌های پارک‌های علم و فناوری به سه بخش تقسیم می‌شوند. بخش اول، بودجه‌های جاری پارک‌های علم و فناوری هستند که از سوی سازمان برنامه و بودجه در اختیار پارک‌ها قرار می‌گیرد. بودجه دوم، بودجه‌های اختصاصی هستند که از محل فعالیت‌های پارک‌ها تامین می‌شوند. بودجه سوم نیز مربوط به تملک دارایی در حوزه عمرانی و زیرساخت هاست.

وی افزود: بودجه پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی برای سال ۱۴۰۳ مبلغ ۱۲۵ میلیارد تومان مصوب شده است، اما هنوز مشخص نیست که چه مقدار بودجه به این پارک از سوی سازمان برنامه و بودجه اختصاص پیدا کند.

وی یادآورشد: تمام بودجه ۵۹ پارک علم و فناوری کشور حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان است. بودجه تمام این پارک‌ها از بودجه دانشگاه تهران کمتر است.

وی واگذاری اراضی را از دیگر مشکلات پارک‌های علم و فناوری عنوان کرد و گفت: پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی نیز اکنون مشکلاتی در زمینه واگذاری اراضی دارد، زیرا برنامه واگذاری ۵۵ ساله قابل تمدید تا ۹۹ سال است. اخیرا معاونت فناوری وزات عتف اصلاحات و تغییراتی در این برنامه ایجاد کرده است تا مشکلات واگذاری برطرف شود.

وی بیان کرد: استان آذربایجان شرقی ۳۶۶ شرکت دانش بنیان و حدود ۸۰۰ شرکت فناور دارد که حدود ۲۷ درصد این شرکت‌ها در زمینه قطعه سازی و ماشین آلات، حدود ۲۰ درصد شرکت‌ها در زمینه IT و ICT و مابقی در حوزه‌های مواد شیمیایی و دارویی و … فعالیت دارند.

وی ادامه داد: اخیرا نیز یک مرکز نوآوری و قطعه سازی ماشین آلات با رویکرد انرژی به صورت مشترک با جهاددانشگاهی ایجاد کرده ایم. یک مرکز نوآوری هوش مصنوعی و اینترنت اشیا نیز با مشارکت بخش خصوصی راه اندازی کرده ایم.

وی عنوان کرد: ۳۰ درصد از شرکت‌های دانش بنیان در پارک‌های علم و فناوری مستقر هستند. در تلاش هستیم تعداد این شرکت‌ها در استان آذربایجان شرقی افزایش پیدا کنند. اکنون از نظر جایگاه شرکت‌های دانش بنیان استان آذربایجان شرقی رتبه پنجم کشور را دارد.

جعفری راد به ارزآوری و سهم این شرکت‌ها در اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد و گفت: این شرکت‌ها تا انتهای سال ۱۴۰۲، سیزده میلیون دلار فروش خارجی و حدود ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان فروش داخلی داشته اند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "گسترش سرمایه گذاری کشور‌های خارجی با ایجاد پارک‌های فناوری بین المللی" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "گسترش سرمایه گذاری کشور‌های خارجی با ایجاد پارک‌های فناوری بین المللی"، کلیک کنید.