یمن در راه اندازی کتابخانه های اسلامی پیشتاز است
بهار کتابخوانی| رییس کتابخانه های یمن در گفتگو با وایکو:
رییس کتابخانه های یمن که در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور دارد، از قدمت کتابخانه های این کشور می گوید.
رییس کتابخانه های یمن در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم وفناوری وایکو با اشاره به قدمت کتاب و کتابخوانی در این کشور گفت: کتابخانه های یمن قدمت تاریخی داشته و از اولین های دوره اسلامی محسوب می شود.
عبدالرحمن مراد تصریح کرد: در گذشته کتابخانه ها در مساجد و یا در منازل علما دایر بوده و ساختمان مجزایی به مانند وضعیت امروز نداشته است.
وی با اشاره به راه اندازی اولین کتابخانه در سال 1936 تصریح ادامه داد: بعد از شکل گیری کتابخانه ها در ابتدا بیشتر طلاب و دانشجویان به آنها مراجعه داشتند و گاهی هنرمندانی همچون خطاطان نیز جهت کتابت مراجعه می کردند.
رییس کتابخانه های یمن با اشاره به حضور فعال زنان در حوزه کتاب و نشر این کشور تاکید کرد: بانوان یمنی نیز از کتابخانه ها استفاده کرده و تحصیل می کردند تا جایی که در قرن 11 هجری بانوی یمنی تالیفاتی بر جای گذاشته است.
مراد به «دهما علی المرتضی» در قرن هشتم هجری اشاره کرد و افزود: وی بانوی یمنی بود که مدرسه و کتابخانه دایر کرده بود و مردم چه زن و چه مرد برای مطالعه و تحصیل به مراکز او مراجعه می کردند.
وی بیشترین کتاب های کتابخانه های یمن را در موضوعات علوم دینی و فقه برشمرد و گفت: همچنین قوانین اسلامی، موسیقی، نجوم، تاریخ و پزشکی دیگر موضوعاتی است که از گذشته مورد توجه مولفان یمنی بوده است.
سی وپنجمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» تا بیست و نهم اردیبهشت ماه سال 1403 در مصلی امام خمینی (ره) تهران در حال برگزاری است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "یمن در راه اندازی کتابخانه های اسلامی پیشتاز است" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "یمن در راه اندازی کتابخانه های اسلامی پیشتاز است"، کلیک کنید.