اظهارات «مسکنی» نامزدهای ریاست جمهوری در مناظرات رقابتی – خبرگزاری وایکو | اخبار ایران و جهان

اظهارات «مسکنی» نامزدهای ریاست جمهوری در مناظرات رقابتی - خبرگزاری وایکو | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار وایکو، یکی از اساسی ترین محورهای زندگی بشریت حول مساله «مسکن» عنوان شده و با توجه به اهمیت بازار مسکن در کشور و ارتباط مستقیم با وضعیت معیشت و رفاه زندگی مردم دولت هایی که مسوولیت سکان داری را قبول می کنند، باید نسبت به تامین مسکن تمام اقشار مختلف جامعه گام های بلند و جدی در برنامه داشته باشند، زیرا تامین بخشی از نیاز اساسی کشور را عهده دار هستند.

همچنین، یکی از نکات مورد تاکید رهبر معظم انقلاب برای رونق اقتصاد کشور و بهبود وضعیت تولید «رونق بخش مسکن» و در همین زمینه ایشان بر استفاده از ظرفیت این بخش تاکید کردند که «رشته ی مسکن از جمله رشته های کارآفرین در کشور به شمار می رود؛ خود تولید مسکن صنایع زیادی را به خدمت می گیرد و به کار می اندازد؛ یعنی کارآفرین و تولید آفرین است.»

با توجه به این گزارش، ایشان مساله معیشت مردم را مساله ای بسیار مهم برشمردند و اعلام کردند: «مشکلات معیشتی مانند گرانی مسکن و اجاره خانه باعث می شود همه کارهای خوب و پر زحمت دولت تحت الشعاع قرار گرفته و از چشم ها دور بماند.» و طبق فرمایشات رهبری داشتن مسکن هم اکنون جز محورهای اصلی زندگی هر فرد محسوب می شود اما هم اکنون با توجه به قیمت مسکن، عده ای توان خرید ملک را ندارند که جز دغدغه ها به شمار می آید.

ناگفته نماند، رهبر انقلاب اسلامی بارها نسبت به تامین مسکن تمام اقشار مختلف جامعه تاکیدات ویژه ای داشتند و به افرادی که از بار مسوولیت فراری بودند، تذکرات جدی را لحاظ می کردند، زیرا در حال حاضر بسیاری از خانوار به دلیل نداشتن توان خرید مسکن یا پرداخت اجاره بهای مدنظر صاحب خانه مجبور به مهاجرت معکوس در حاشیه کلان شهرها شدند که در مقابل موجب کاهش کیفیت زندگی شهروندان شده است.

براساس آمار، بالا رفتن سن انتظار مردم برای خانه دار شدن و با پایین آمدن قدرت خرید مسکن، موجب شد تا ساخت میلیونی 4 میلیون واحد مسکونی در 4 سال ابتدایی دولت سیزدهم در راس فهرست وعده های انتخاباتی ریاست جمهوری (1400) آیت الله رییسی قرار گیرد و از ابتدای اعلام این وعده به واسطه تجربه ناموفق ساخت مسکن وایکو، عده ای از کارشناسان این وعده را شعار دانستند اما با روی کار آمدن دولت رییسی با وجود موانع مشخص شد که وی در مسیر تولید و عرضه مسکن مصمم است.

طبق موارد یاد شده، بنا بر اعلام رسمی وزارت راه و شهرسازی هم اکنون 2 میلیون و 600 هزار واحد تحت عنوان «نهضت ملی مسکن» در سراسر کشور در مراحل مختلف ساخت قرار دارد. همچنین در ادامه بنا شد که تمام درآمدهای مرتبط با مسکن (مالیات برخانه های خالی، برگشت اقساط مسکن وایکو، مولدسازی اراضی دولت و همچنین تسهیلات بانکی) در صندوق ملی مسکن واریز شود تا این پروژه از یک منبع مالی تامین شود.

همان طور که گفته شد، مسکن یکی از نیازهای اساسی فعلی کشور با توجه به افزایش قیمت آن در بازار و عدم تطابق با قدرت مالی مردم به شمار می رود و از سوی دیگر وعده مسکنی آیت الله رییسی نیمه تمام مانده که دولت چهاردهم باید در مسیر رفع نیاز مسکنی مردم و اتمام این وعده مصمم باشد و اگر دولت آینده به غیر از روند در حوزه مسکن حرکت کند، بی شک بازار مسکن با مشکلات جدی تری در آینده گریبان گیر خواهد شد.

دولت سیزدهم به پایان دوره خدمت خود نرسید اما با شهادت آیت الله رییسی، دوره فعالیت این دولت به روزهای پایانی خود نزدیک می شود و در این میان، بسیاری از مردم و متقاضیان نگران نیمه تمام ماندن و رها شدن وعده های مسکنی دولت هستند که طبق گفته وزیر راه و شهرسازی، نهضت ملی مسکن در قالب قانون جهش تولید مسکن در حال اجرا است و دولت چهاردهم مکلف به اجرای این قانون و اتمام وعده رییس جمهور به مردم خواهد بود.

در روزهای داغ رقابت های انتخابات، محمد باقر قالیباف، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی زاده هاشمی، مسعود پزشکیان، سعید جلیلی و مصطفی پورمحمدی شش نامزد چهاردهمین دوره ریاست جمهوری با حضور در برنامه های تلویزیونی دیدگاه های خود در زمینه «مسکن» اعلام کردند؛ بر همین اساس، خبرگزاری وایکو قصد دارد در این گزارش دیدگاه انتخاباتی 6 نامزد ریاست جمهوری (1403) در خصوص نحوه تامین «مسکن» مورد نیاز کشور را بررسی کند.

دخالت دولت در تصدی گری مسکن ممنوع است

دیدگاه محمد باقر قالیباف، طبق قانون، کار دولت در تصدی گری در بخش مسکن ممنوع است؛ مگر دولت ساختمان ساز است؟ دولت زمین دارد که طبق طرح آمایش می تواند 330 هکتار دهد که آن هم با در نظر گرفتن اولویت ها باید اجرایی شود.

لازم به ذکر است، این نامزد انتخاباتی به دنبال کاهش زمان برای صاحب خانه شدن است که دیدگاه اعلام شده وی همان اجرای قانونی است که در برنامه هفتم مصوب مجلس تعیین شده، در این برنامه دولت مکلف است تا سیاست های مسکن راه به گونه ای اجرا کند تا در سال پایان برنامه توسعه هفتم، خانوارهای ایرانی با درآمد سالانه پس از هفت و نیم سال طعم صاحب خانه شدن را بچشند.

ساخت و تحویل بیش از یک میلیون واحد مسکونی طی هرسال

علیرضا زاکانی، دو هفته گذشته با حضور محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری، 203 هزار واحد را در 92 نقطه کشور آغاز کردیم. البته تولید و رشد مسکن موجب رشد اقتصادی کشور خواهد شد. همچنین در حوزه مسکن با تجربه بسیار خوبی که در شهرداری تهران کسب کردم، برنامه ها و ایده های خوبی در سراسر کشور دارم. البته پیشنهادم را به آیت الله رییسی نیز مطرح کردم و ایشان استقبال بسیار خوبی کردند.

البته این نامزد چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اعلام کرد هر آنچه که مخالف تولید باشد به جنگ آن خواهد رفت و هر آنچه کمک کننده به تولید باشد مورد توجه قرار خواهد داد و بر لزوم شکستن انحصار خودرو و تولید لوازم خودرو برای رقابت صحیح و ساخت 300 هزار واحد مسکن حمایتی غیر از ایجاد یک میلیون مسکن نیز تاکید کرد.

کاهش 40 درصدی قیمت تمام شده مسکن

امیرحسین قاضی زاده هاشمی، نامزد دیگر انتخابات در خصوص کنترل بازار مسکن اعلام کرد که می تواند با مدیریت هزینه ساخت مسکن و قیمت تمام شده آن، قیمت مسکن را تا 40 درصد کاهش داد.

همچنین قاضی زاده هاشمی یکی از دلایل افزایش مسکن را هزینه های مازاد برای ساخت عنوان کرده اما بررسی ها نشان می دهد، بخش قابل توجهی از تورم مسکن به تورم ساخت دخالتی ندارد، بلکه به اثر تورم «حجم بالای تقاضای غیر مصرفی خرید خانه» است.

طرح مسکن سازی دولتی موثر نیست

مسعود پزشکیان یکی دیگر از کاندیدای چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در مصاحبه های مناظراتی خود دیدگاهی در راستای کمبود تامین مسکن کشور بیان نکرده است اما وی پیش از این موضع خود را در این زمینه اعلام کرده بود و مسکن سازی دولتی را موثر نمی داند.

وی همچنین نسبت به اجرای طرح نهضت ملی مسکن گفته بود: «مگر نمی گفتند که یک میلیون مسکن می سازیم، 4 سال تمام شد. اگر 8 سال دیگر هم بگذرد باز هم یک میلیون نمی شود؛ اگر در 8 سال نیز یک میلیون مسکن بسازند، من اسم خودم را عوض می کنم!»

مردم را خانه دار می کنیم

سعید جلیلی، کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همانند مسعود پزشکیان در خصوص نیاز مسکن مردم در مناظرات خود صحبتی نکرده اما وی یکی از نامزدهای کاندیدای انتخاباتی (1400) بود و در آن دوره نسبت به حوزه مسکن اعلام کرده بود «مردم را خانه دار می کنیم و حداقل طی هر سال یک میلیون واحد مسکونی به متقاضیان تحویل خواهیم داد.»

البته اعطای تسهیلات و اختصاص زمین برای توسعه ساخت وساز مسکن، برطرف کردن نقض ها و اتمام طرح مسکن وایکو، تهیه برنامه جامع برای تولید مسکن، خانه دار کردن مردم با واگذاری زمین های دولتی به تعاونی های مسکن از جمله وعده های جلیلی در دوره انتخابات ریاست جمهوری (1400) بود.

خانه های خالی سرمایه کشور را خوابانده است

مصطفی پورمحمدی، یکی از شش نامزد انتخاباتی ریاست جمهوری نیز مانند دو نامزد دیگر دیدگاه خود را در راستای مسکن چنین اعلام کرد: «در گذشته تجربه مسکن وایکو و ملی را داریم، باید به ساخت مسکن پرداخت اما نه به طور کلی و شعاری، بلکه با یک برنامه ریزی دقیق و در نقاط خوب جانمایی کنیم و مجدد شهرها را پیچیده تر و مهاجرت مجدد ایجاد نکنیم.

همچنین وی در ادامه افزود: یکی از سیاست هایی که از قبل بود و پیش نرفت بافت های فرسوده است. ما کشور زلزله خیزی هستیم آسیب پذیری زیادی برای ما دارد. تمام بافت های فرسوده شهرها را در دوره های مختلف بازدید کردم و در بافت های فرسوده برنامه ریزی منسجمی انجام دهیم.

این نامزد انتخاباتی تاکید کرد: مسکن مساله جدی است به هیچ وجه ما از مسکن نمی توانیم غافل شویم امروز حدوداً بالای دو میلیون و 500 خانه خالی با متراژهای تقریباً 150 متر به بالا وجود دارد و سرمایه کشور خوابیده است.

صنعت تولید مسکن مانند موتور توسعه اقتصاد کشور عمل می کند

به گزارش وایکو، دولت چهاردهم باید سندی جامعه در راستای خانه دار کردن مردم، تصویب کند تا دولت های بعدی که پای کار می آیند نسبت به این وظیفه ترک فعل نداشته باشند، زیرا «مسکن» از دولت های پیشین دچار عقب ماندگی هایی بود و گذشت زمان قطعاً این موانع به ابر چالش تبدیل خواهد شد.

البته با توجه به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» تاثیر حوزه تولید مسکن بر رشد و توسعه اقتصاد کشور غیرقابل انکارست، صنعت تولید مسکن افزون بر تاثیرات ژرف اجتماعی و فرهنگی به لحاظ اقتصادی نیز دارای اهمیت ویژه ای است، زیرا مانند موتور رشد و توسعه اقتصاد کشور عمل می کند.

بخش مسکن با ایجاد رشد اقتصادی و اشتغال آفرینی در بخش ساختمان و بخش های وابسته از طریق تاثیر بر مخارج مصرفی، سرمایه گذاری و تغییرات در تولید ناخالص داخلی، نوسانات اقتصادی را به شدت تحت تاثیر خود قرار می دهد، بنابراین تاثیرات ناشی از آن نیز محدود به بخش مسکن نیست.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اظهارات «مسکنی» نامزدهای ریاست جمهوری در مناظرات رقابتی – خبرگزاری وایکو | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اظهارات «مسکنی» نامزدهای ریاست جمهوری در مناظرات رقابتی – خبرگزاری وایکو | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.