ادعای سالیوان درباره تغییر جایگاه ایران در منطقه
«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا در اظهاراتی تلاش کرد دخالتهای واشنگتن در امور داخلی کشورهای غرب آسیا را توجیه کند.
او مدعی شد که ایران در ضعیفترین نقطه در دهههای اخیر قرار دارد و کنارهگیری «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه از قدرت و تضعیف حزبالله در لبنان فرصت همگرایی در منطقه را ایجاد کرده است.
او روز سهشنبه طی اظهاراتی خود در نیویورک مدعی شد: آیا در حال حاضر فرصت بزرگی وجود دارد؟ قطعاً. امکان یک خاورمیانه با ثباتتر و یکپارچه که در آن دوستان ما قویتر و دشمنان ما ضعیفتر هستند. این، واقعی است و در واقع، ایران در ضعیفترین نقطه خود در دهههای اخیر، در حافظه مدرن قرار دارد.
در حالیکه کمی بیش از یک ماه به پایان دوره ریاست جمهوری جو بایدن باقی مانده است، سالیوان حمایت بایدن از رژیم صهیونیستی پس از آغاز جنگ غزه در هفت اکتبر سال گذشته را بهعنوان عاملی برای کاهش جایگاه ایران در خاورمیانه و به عنوان یکی از دلایل سقوط اسد در سوریه مطرح کرد.
مشاور امنیت ملی آمریکا در ادامه ادعاهای خود گفت: میتوان راههایی را دید که اسرائیل با حمایت ایالات متحده، با نگاه به دستاوردهایش، در حال جنگیدن با دشمنان خود بود. تضعیف و شکسته شدن محور مقاومت و تضعیف ایران را میشد، دید؛ و میتوان فشار بر اسد را دید.
وی افزود:، اما در خصوص سرعت، گستره و مقیاس بازسازی خاورمیانه در این مدت کوتاه، فکر میکنم شما افراد کمی را میتوانید پیدا کنید که بتوانند همه اینها را پیشبینی کنند.
به گزارش جوییش اینسایدر، تیم امنیت ملی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مدتهاست که به دنبال توافقی برای عادیسازی روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی بوده است، اگرچه جنگ غزه پیشرفت در این هدف را خنثی کرد. مقامات سعودی در ماههای اخیر گفتهاند که توافق بدون تعهد اسرائیل به تشکیل کشور فلسطینی نمیتواند پیش برود. در این میان، چشمانداز بایدن برای آوردن چنین دستاوردی در حوزه دیپلماتیک به خانه به سرعت در حال از بین رفتن است.
اما جیک سالیوان گفت همکاریهایی بین کاخ سفید بایدن و دولت آینده ترامپ در مورد مسائل امنیت ملی وجود داشته است.
او تصریح کرد: الزامات ما، هم در دولت بایدن و هم دولت آینده ترامپ باید این باشد که بیشتر از حد معمول با هم تعامل کنیم، زمان بیشتری را با هم بگذرانیم و سعی کنیم از ارسال یک پیام مشترک و شفاف اطمینان حاصل کنیم.
سالیوان گفت: حفظ هشیاری در مورد ایران باید در طول دوره گذار اولویت داشته باشد و این پیامی برای دوستان و دشمنان آمریکا در منطقه است. ما در چند هفته گذشته تلاش کردهایم این کار را انجام دهیم.
سالیوان همچنین در مورد جنگ غزه، حتی بهرغم نگرانیها در مورد وضعیت وخیم انسانی در نوار غزه از حمایت دولت بایدن از اسرائیل ایستاد. او درباره درخواست برای ارسال کمکهای بشردوستانه بیشتر به غزه و همچنین حمایت قاطع واشنگتن از آنچه حق رژیم صهیونیستی در دفاع از خود مینامد، بار دیگر از اسرائیل دفاع کرد.
او با اشاره به حمله حماس به سرزمینهای اشغالی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ مدعی شد: این، باعث بزرگترین قتلعام یهودیان از زمان هولوکاست شد و کسانی میگویند که میخواهند این کار را بارها و بارها انجام دهند، اگر (به آنها) فرصت داده شود.
سالیوان در اظهاراتی متناقض گفت: ما باید در اقتدار اخلاقی خود در این زمینه کاملاً قاطع باشیم، مصمم باشیم که میتوانیم این کار را انجام دهیم و همچنین اطمینان حاصل کنیم که مردم بی گناه غزه به رزق و روزی اولیه و ضروریات زندگی دسترسی دارند.
او ادامه داد: سوالی که پیش روی اسرائیل قرار دارد، این است که چگونه دستاوردهای تاکتیکی مهم خود را به یک پایان استراتژیک بلندمدت تبدیل کند، جایی که اسرائیل به شکلی پایدار امن است و غزه در جایی که حماس در قدرت نیست، ظهور میکند.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید ادعا کرد که پاسخ آن، چیزی است که بایدن همیشه از آن حمایت کرده است: راه حل دو دولتی. او هشدار داد که عدم پیگیری راهحل سیاسی میتواند منجر به رادیکال شدن بیشتر در غزه شود.
او گفت: به نظر من بهترین راه برای انجام این کار، داشتن یک راهحل سیاسی، یک مسیر سیاسی در کنار مسیر نظامی است. این با مفهومی اساسی شروع میشود تا اطمینان حاصل شود که غیرنظامیان عادی غزه، مردم بیگناه غزه در موقعیتی قرار نخواهند گرفت که آنقدر بد باشد که همه آنها رادیکال شوند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ادعای سالیوان درباره تغییر جایگاه ایران در منطقه" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ادعای سالیوان درباره تغییر جایگاه ایران در منطقه"، کلیک کنید.